
افراد دارای تیپ شخصیت شناسی INTP افرادی درونگرا و ساکت هستند و مستقل عمل میکنند. افرادی دقیق و بسیار کنجکاو هستند و توانایی بالایی در حل مسئله دارند. این افراد ظاهری بسیار آرام و ساکت دارند . تحلیل گر هستند و به دنبال توضیح منطقی برای هر مسئله هستند. تیپ INTP فقط به واسطهی حرف منطقی و دلیل متقاعد میشود و برای پذیرفتن حقایق اسیر احساسات نمیشوند.
نقاط قوت تیپ شخصیتی INTP
افراد دارای تیپ شخصیت شناسی INTP به رشد خود و دیگران اهمیت میدهند و نه تنها محیط را برای رشد خود که برای دیگران هم این امکان را فراهم میآورند تا در محیطی بالنده رشد کنند. این افراد میتوانند به عنوان طراح و تئوریسین، استاندارد ها را بالا ببرند. تیپ شخصیت شناسی INTP هر چیزی را به دقت بررسی و کنترل میکند تا متوجه تضاد ها و اختلافات شود و نهایتا پی خواهد برد که مشکل از کجاست.
نقاط ضعف تیپ شخصیتی INTP
افراد دارای تیپ شخصیتی INTP هیچ گونه تمایلی به چارچوب ندارند و برای خود محیطی بدون چارچوب و فارغ از ساختار را میپذیرند. اگر این امکان را نداشته باشند تا از توانایی های خود بهره ببرند، دچار افسردگی می شود. این افراد تمایلی به مدیریت کردن دیگران ندارند. برای این دست از افراد، به پایان رساندن امور روزانه و انجام دادن امور محوله، معمولا کار دشواری است و این افراد این قابلیت را ندارند تا یک کار را تا انتها به پایان برسانند، بنابراین در مدرسه INTP ها خیلی افراد شاخصی نیستند و با وجود قدرت تحلیل و توانمندی های بسیار ممکن است یک شاگرد بی نظم بنظر برسند.
در نتیجه تست شخصیت شناسی MBTI باید به درصد های گزارش شده دقت داشت.
درصد قضاوتی بودن در برابر دریافت گرا، درصد درونگرایی در برابر برونگرایی، درصد حسی بودن در برابر شهودی بودن و درصد منطقی بودن در برابر احساسی بودن. هر میزان که این اختلاف بیشتر باشد، میتوان گفت که نتیجه ی این آزمون به شخصیت فرد نزدیکتر است. اما هر چه درصدها به هم نزدیک تر باشند، در مییابیم که در برخی موارد با شخصیت آن فرد، به طور کامل منطبق نیست. این امر دلیل بر ضعیف بودن تست شخصیت شناسی MBTI نیست؛ بلکه بیانگر نزدیک بودن ترجیحات فرد میباشد.
چرا باید شخصیت شناسی را یاد بگیریم؟
شخصیت شناسی یکی از مهارت هایی است که هر مدیر میانی یا رده بالا و البته هر فروشنده حرفه ای باید به طور کامل برای فروش موفق و مذاکره یاد گرفته و استفاده کند.
نقاط قوت تیپ شخصیت شناسی INTP در محیط کار
افراد دارای تیپ شخصیتی INTP قادر هستند مسائل پیچیده را به خوبی بفهمند و درک کنند و برای آن ها راه حل مناسب پیدا کنند. خلاقیت آن ها بالاست و به طور خلاقانه ای می توانند کار ها را انجام دهند زیرا دید کلی به موضوعات دارند. تیپ شخصیتی INTP افرادی هستند بسیار ریسک پذیر و در مورد کاری که به آن ها سپرده می شود به دلیل مسئولیت پذیری به راحتی می توانند ریسک کنند. اعتماد به نفس بالایی دارند و قادر هستند در شرایط سخت اعتماد به نفس خود را به خوبی حفظ کنند و در مواجهه با مسائلی که ناگهان و در لحظه اتفاق می افتد، به طور منطقی عمل کنند.
نحوه برخورد با تیپ شخصیتی INTP در محیط کار
- تمایل دارند تا به طور مستقل برای خودشان کار کنند.
- باید بتوانند در گروه های کوچک پذیرفته شده و فعالیت کنند.
- باید این اجازه را داشته باشند تا در محیط های کاری، بدون چارچوب و قانون کار کنند.
- بیش از هر چیزی به دنبال پیچیدگی هستند و تمایل دارند تا تمام هنر خود را در مواجهه با مشکلات پیچیده به کار بگیرند تا خود را نشان دهند.
- چون تمایل به مدیریت کردن افراد ندارند، اصلا نمی خواهند تا مدیر باشند و بر مسند مدیریت بنشینند.
- نتیجه گرا نیستند و تنها به این موضوع فکر می کنند تا هر آن گونه که شده خلاقیت خود را بروز دهند.
مشاغلی که برای تیپ شخصیت شناسی INTP مناسب است:
- روانشناس
- سرمایه گذار
- کارآفرین
- اقتصاددان
- تحلیلگر اقتصادی
- پژوهشگر