“قابلیت بر هم انباشتنِ سود و سرمایه گذاری هشتمین عجایب دنیا هستند” -آلبرت اینشتین . سرمایه گذاری یکی از بهترین راه های کسب درآمد در دنیای امروز است، و بهترین نمونهی آن “وارن بافت”، ثروتمندترین سرمایه گذارِ دنیا، و یکی از موفق ترین سرمایه گذارهای طول تاریخ است. در ادامه با داستانِ مردی با ثروت ۸۲ میلیارد دلار و نظرهای او در زمینه های مختلف آشنا می شویم.
وارن بافت رئیس هیئت مدیره و بزرگترین سهامدار شرکت سرمایهگذاری “Berkshire Hathaway” است. او همچنین یکی از بزرگترین خیرین دنیاست و از ۹۹ درصد از درآمدش در مسیر کمک به دیگران استفاده می کند. او از دوستان نزدیک بیل و ملیندا گیتس است و همچنین به همراه بیل گیتس “The giving pledge”، که عهدی میان میلیاردرهای جهان است که بیش از نیمی از ثروت خود را به خیریههای مختلف دهند، پایه گذاری کرده است.
جوانی وارن بافت
وارن بافِت در تاریخ ۳۰ آگوست سال ۱۹۳۰ در شهر اوماهای ایالت نبراسکا به دنیا آمد. او از سنین پایین علاقهی بسیاری به اعداد و سرمایهگذاری داشت، و بدینترتیب کسبو کارهای زیادی را در کودکی و نوجوانی راه اندازی کرد. او آدامس، بطریهای کوکا کولا و مجله های هفتگی را می فروخت. در دوران دبیرستانش نیز از طریق فروش توپهای گلف و روزنامه کسب درآمد میکرد. در سال ۱۹۴۵، زمانی که وارن بافِت تنها ۱۵ سال داشت، او و یکی از دوستانش یک دستگاه پینبالِ قدیمی را به قیمت ۲۵ دلار خریداری کردند و آن را در سالن سلمونیِ محلهشان قرار دادند. در عرض چند ماه آنها چندین دستگاه پینبال دیگر نیز خریداری کردند و در سالنهای سلمونی دیگری نیز قرار دادند، و کسبو کارشان را همان سال به قیمت ۱۲۰۰ دلار به یک جانباز جنگ فروختند. برای خرید دوره فروش حرفه ای میتوانید به صفحه موردنظر مراجعه کنید.
پدرِ وارن، هاورد بافِت، یک شرکت کارگزاری داشت و به همین دلیل وارن از کودکی علاقهی زیادی به سهام و بازار آن داشت. او در ۱۱ سالگی ۳ سهم از Cities Service برای خود خریداری کرد. در نوجوانی کتابی به اسم “سرمایهگذارِ هوشمند” نوشتهی بنجامین گراهام برای او به شدت الهامبخش بود. او با ۱۲۰۰ دلار از پساندازهایش در نوجوانی زمینی خریداری کرد و زمانی که از کالج فارغالتحصیل میشد، حدود ۹۸۰۰ دلار پسانداز داشت.
مسیر بافت در زمینهی سرمایه گذاری
بافت از سال ۱۹۵۱ تا ۱۹۵۴ بعنوان کارشناس سرمایه گذاری در شرکت Buffet-Falk & co مشغول به کار بود. او همیشه علاقهی شدیدی به یادگیریِ اصول سرمایهگذاری از الگوی خود بنجامین گراهام داشت. در سال ۱۹۵۲ او متوجه شد که گراهام عضو هیئت مدیرهی شرکت بیمهی GEICO است. او به گراهام پیشنهاد داد تا مجانی برای او کار کند، اما گراهام پیشنهاد او را رد کرد، اما در سال ۱۹۵۴ با او شخصاً تماس گرفت تا به او پیشنهاد کاری دهد. بدینترتیب بافت از سال ۱۹۵۴ تا ۱۹۵۶ بعنوانِ آنالیستِ ریسک در شرکت Graham-Newman کار کرد. اگر شما هم به دنبال این هستید که کسب و کار اینترنتی راه بیندازید دوره دیجیتال مارکتینگ کسب و کار آیا را برای پیشرفت شما در این حوزه پیشنهاد میکنیم.
در سال ۱۹۵۶ گراهام بازنشسته شد و شرکت را ترک کرد، و در همان سال بافت شرکت خود، Buffett Partnership Ltd را افتتاح کرد. در سال ۱۹۵۷ او در سه شرکت بهطور همزمان فعالیت داشت. در آن سال او خانهی ۵ اتاق خوابهای را در اوماها به قیمت ۳۱ هزار دلار خریداری کرد، و تا به امروز در این خانه زندگی کرده است.
وارن بافِت با استفاده از آموختههای خود از گراهام میتوانست شرکتهایی که ارزش سهامشان پایینتر از مقدار واقعی بود را با موفقیت شناسایی کند و از خرید سهام آنها تبدیل به یک میلیونر شود. یکی از این شرکتها، شرکت فروشندهی پارچهای به نام Berkshire Hathaway بود. بافت در اوایل دههی ۱۹۶۰ شروع به خرید سهام این شرکت کرد و تا سال ۱۹۶۵ صاحبِ این شرکت شده بود. او پس از آن شرکتِ خود Buffet Partnership را با وجودِ موفقیتِ آن منحل کرد تا بر Berkshire Hathaway بیشتر متمرکز شود.
پس از سرمایهگذاریِ عظیمِ Berkshire Hathaway در کارخانهی کوکا کولا، بافت از سال ۱۹۸۹ تا ۲۰۰۶ مدیر این کارخانه شد. او در کنار آن مدیر شرکت Citigroup Global Markets Holdings، و همچنین Graham Holdings Company و مدیر شرکت ژیلِت بود.
موفقیت بافِت در زمینههای بشر دوستانه
بافِت فعالیتهای زیادی در زمینههای بشردوستانه داشته است و از سال ۲۰۰۶ تا به الان بیش از ۳۴ میلیارد دلار از ثروت خود را به خیریههای مختلف بخشیده است. او همچنین عهد کرده است که ۳۷ میلیارد دلار (۸۳٪ از ارزش داراییهایش) را به موسسهی خیریهی بیل و ملیندا گیتس بدهد تا از آن برای ارتقا دادن سطح بهداشت و آموزش استفاده کنند. در سال ۲۰۱۱ رئیس جمهور آمریکا، باراک اوباما، مدال آزادیِ ریاست جمهوری را به او تقدیم کرد.
بیشتر بخوانید: زندگینامه لیلا میلانی
نصیحت های وارن بافِت در زمینههای مختلف
- در زمینهی دوستی: “بهتر است با آدمهایی دوست باشیم که از خودمان بهتر هستند. برای رفت و آمد انسان هایی را انتخاب کنید که رفتارشان از شما بهتر است، و پس از مدتی شما نیز در جهت بهبود حرکت میکنید.”
- در زمینهی صبر: “هرچقدر هم استعداد داشته باشید و تلاش کنید، بعضی چیزها زمان می برند. نمیتوان با باردار کردنِ نه خانم در یک ماه یک نوزاد به دست آورد.”
- در زمینهی پسانداز: “پولی که بعد از مصرف باقی مانده را پس انداز نکنید. بلکه پولی که بعد از پس انداز باقی مانده را مصرف کنید.”
- در زمینهی خرج کردن: “اگر چیزهایی که نیاز ندارید را خریداری کنید، پس از مدت زمان کمی مجبور خواهید شد چیزهایی که نیاز دارید را بفروشید.”
- در زمینهی درآمد: “هیچوقت تنها بر یک منبع درآمد تکیه نکنید. از همه مهم تر این است که از سرمایه گذاری کردن استفاده کنید تا منبع دومی داشته باشید.”