کتابخانهی دانشکده ترینیتی

کتابخانهی دانشکده ترینیتی
کتابخانهی دانشکده ترینیتی، یکی از زیباترین و مشهورترین کتابخانههای دنیا، واقع در شهر دوبلین ایرلند و متعلق به دانشکده ترینیتی و دانشگاه ایرلند است.
این کتابخانه یک کتابخانهی دارای حق کپی رایت است، به این معنی که تمام انتشاراتی های ایرلند باید یک نسخه از تمامِ کتاب های چاپ شدهشان را بدون هزینه به این کتابخانه اهدا کنند، و این کتاب ها بطور رایگان در اختیار عموم قرار می گیرند. کتابخانه ترینیتی تنها کتابخانهی ایرلند است که دارای این حق است.کتابخانه ترینیتی همچنین محل نگهداریِ چنگ برایان بورو که یک نماد ملی ایرلند است، یک نسخه از اعلامیه انقلاب جمهوری ایرلند در سال ۱۹۱۶ و کتابِ کِلز است.

کتابِ کِلز یک نسخهی نورانی شده از چهار انجیل به زبان لاتین است. دو عدد از این چهار انجیل برای بازدید عموم در کتابخانه قرار داده شدهاند و کارکنان کتابخانه صفحاتی از این نسخه ها را که برای مردم قابل دیدن هستند، مدام تغییر میدهند.
کتابخانه ترینیتی از چندین ساختمان تشکیل شده است که شش عدد از آنها در خودِ محوطهی دانشکدهی دوبلین قرار دارند، و همراه با تاسیسِ این دانشکده در سال ۱۵۹۲ شروع به کار کرد. در سال ۱۶۶۱ هنری جونز کتاب کِلز را به این کتابخانه اهدا کرد. در سال ۱۸۰۱، حق کپی رایت به این کتابخانه داده شد و آن را تبدیل کرد به تنها کتابخانهی بریتانیا در آن زمان، که این حق را داشت.
معروف ترین اتاق کتابخانه دانشکده ترینیتی “اتاق طولانی” نام دارد و طولِ آن ۶۵ متر است. این اتاق بین سال های ۱۷۱۲ و ۱۷۳۳ ساخته شد و محل نگهداری ۲۰۰ هزار از قدیمیترین کتاب های این کتابخانه، چنگ برایان بورو، اعلامیه انقلاب جمهوری ایرلند، و کتاب کلز است. در کناره های دیوار این اتاق، مجموعهای از نیم تنه های مرمرینی قرار دارد.
این مجموعه زمانی شروع به شگل گرفتن کرد که ۱۴ نیم تنه از مجسمه ساز معروف پیتر شیمیکرز توسط دانشکده خریداری شد. ایننیمتنه ها متعلق به فیلسوف های بزرگ، نویسنده ها و یا افرادی است که به دانشگاه خدمت کردند. معروف ترین نیم تنه متعلق به نویسندهی بزرگ جاناتان سوئیفت است.