تیپ شخصیتی ENTP

تیپ شخصیتی ENTP فردی برونگرا است که برای انجام کارها پشتکار و انرژی بسیاری دارد. شخصیت ENTP همیشه به دنبال راه های جدید برای انجام دادن کارهاست و از روش های معمول سنتی تبعیت نمیکند. دارای اعتماد به نفس بالا و فردی خلاق است که سعی دارد به طور همزمان چند کار را با یک دیگر انجام دهند. از این رو افراد ENTP را شخصیت های Multi task نیز مینامند. شخصیت ENTP به دنبال چالش و هیجان های جدید است و همچنین دوستان و طرفداران زیادی دارند.
تیپ شخصیتی ENTP
تیپ شخصیتی ENTP از انجام کارهای خسته کننده ی یکنواخت متنفر است و همواره به دنبال راه حلهای جدید برای حل مسئله است. ENTP تمایل دارد تا مشکلاتش را خودش مرتفع کند و در این راه نیز تمایلی به استفاده از روشهای معمول ندارد.
در هر لحظه برای خود فرصت ایجاد میکنند و طراح و استراتژیستهای خوبی هستند. از روتین بودن بیزار هستند و تغییر برای آنها یکی از اولویتهاست. ENTP دوستدار تنوع و تغییر است و روزمرهگی برای آنها معنا و مفهومی ندارد. تنوع طلب و دوستدار تفریح هستند و دایره دوستان آنها وسیع است. دارای کاریزما هستند و این توانایی را دارند تا افراد را به واسطه ی کاریزمای خود، قانع کنند. در ادامه مطلب ” تیپ شخصیتی ENTP ” که مطلبی در راستای آشنایی بیشتر شما با شخصیت شناسی MBTI است با ما همراه باشید.
در نتیجه ی تست شخصیت شناسی MBTI باید به درصد های گزارش شده دقت داشت؛
درصد قضاوتی بودن در برابر دریافت گرا، درصد درونگرایی در برابر برونگرایی ، درصد حسی بودن در برابر شهودی بودن و درصد منطقی بودن در برابر احساسی بودن. هر میزان که این اختلاف بیشتر باشد، میتوان گفت که نتیجه ی این آزمون به شخصیت فرد نزدیک تر است. اما هر چه درصدها به هم نزدیک تر باشند، در مییابیم که در برخی موارد با شخصیت آن فرد، به طور کامل منطبق نیست. این امر دلیل بر ضعیف بودن تست شخصیت شناسی MBTI نیست؛ بلکه بیانگر نزدیک بودن ترجیحات فرد میباشد.
شخصیتهای مجادلهگر عاشق “ایده آفرینی” هستند و افکار بزرگی دارند، اما از اینکه به هر قیمتی گرفتار انجام “کارهای سنگین” شوند، پرهیز میکنند. مجادلهگران تنها حدود سه درصد از جمعیت را تشکیل میدهند که هیچ اشکالی هم ندارد زیرا میتوانند ایدههای اصلی را پدید بیاورند، سپس کنار رفته و اجازه دهند تا شخصیتهای رایج تر و سخت کوش تر زحمت تدارکات مربوط به اجرا و نگهداری را بکشند. بیشترین تطابق ویژگی با تیپ شخصیتی ISFP را دارا می باشد.
تیپ شخصیتی ENTP در محیط کار
تیپ شخصیتی ENTP تمایل دارد در لحظه به چند پروژه و موضوع بپردازد و به صورت کلی به مسائل نگاه میکند. این افراد برای حل مسائل از ذهن خلاق خود استفاده میکنند و تنها از خط فکری خود تبعیت میکنند.
ایده برای این افراد، توقف ناپذیر است و از این رو به راحتی ایدههای خود را در اختیار دیگران قرار میدهند و واهمه ای از این کار ندارند. چرا که به ذهن خلاق خود ایمان دارند؛ از این رو در میان همکاران خود از محبوبیت بالایی برخوردار هستند. این افراد کسانی هستند که از هر علوم، اطلاعاتی را در اختیار دارند اما به صورت متمرکز نمیتوانند بر روی جزئیات یک موضوع خاص تمرکز کنند.
نقاط قوت در محیط کاری
عاشق یادگیری هستند و دوست دارند تمام علوم را بیاموزند و از آن در حل مسئله بهره بگیرند. دارای اعتماد به نفس بالا و همچنین بسیار منعطف هستند. به طور همزمان میتوانند چندین پروژه را مدیریت کنند. به خاطر اعتماد به نفس بالایی که دارند، افراد دارای تیپ شخصیتی ENTP بسیار ریسک پذیر هستند.
نقاط ضعف در محیط های کاری
این افراد اصلا نمیتوانند در محیطهای کاری سنتی با ساختارهای سلسله مراتبی کار کنند. آنها همواره به دنبال چالش هستند و تمایل دارند پروژهها، مسائل و موارد کاری را تنها به وسیله ی خط فکری خود حل کنند و کسی نمیتواند به آنها امر و نهی کند. آنها در برخی موارد دچار اعتماد به نفس کاذب می شوند که این امر میتواند به مجموعه آسیب برساند. هرگز انتقاد پذیر نیستند و در برابر کسانی که از ایشان انتقاد کنند و یا شایستگیهای آنها را زیر سوال ببرند، صبور نخواهند بود! از آنجایی که این افراد انعطاف پذیر هستند، نمیتوانند با افرادی که منطف نیستند کنار بیایند.
نحوه برخورد با تیپ شخصیتی ENTP در محیط کار
- حتما باید بتواند از ایدههایش سخن بگوید و با افراد تعامل و تبادل نظر داشته باشد
- تیپ شخصیتی ENTP پروژه های جدید را تعریف میکنند اما به جزئیات نمیپردازند. بنابراین اگر ENTP به جزئیات اهمیت نداد، نباید به او خرده گرفت.
- از تیپ شخصیتی ENTP باید به خاطر ایدههای جدید تقدیر کرد.
- محیطی را فراهم کرد تا تیپ شخصیتی ENTP ایدههای خود را عملی کند.
مشاغلی که برای تیپ شخصیت شناسی ENTP مناسب است:
کار آفرین، تهیه کننده و یا کارگردان، مدیریت آموزش، روانشناس، محقق علوم و آسیبهای اجتماعی