مقالات فروشمقالات مذاکرهمقالات مهارت های فردی

جایگاه یابی در خودفروشی به چه معناست؟

جایگاه یابی در خودفروشی به چه معناست؟

زمانی که در حال تعریف برند خود هستید، طبیعتاً مرحله بعدی جایگاه یابی است. جایگاه یابی در واقع یک جمع بندی از تمامی مشخصه هایی است که شما برای برندتان انتخاب کرده اید، اگر در حال تعریف برند شخصی باشید در این صورت برندینگ مطرح می شود. زمانی که در زندگی تان اقدام به تصمیم گیری می‌کنید، این بیانیه جایگاه یابی است که به عنوان یک راهنما برای شما عمل می کند.

جایگاه یابی یکی از اصول بازاریابی است که دارای بیشترین میزان بدفهمی و سو تفاهم است. تا جایی که حتی بازاریاب های با تجربه نیز دچار خطا در آن می‌شوند و یا حتی آن را بیش از حد پیچیده می‌کنند. رویکرد ما در این مقاله آن است که جایگاه یابی برند شخصی را به سادگی برای برند شما قابل درک و عملی سازیم.

مقام و مرتبه سازمانی چیست؟

مرتبه سازمانی از نقطه نظر بازاریابی، جایگاه یابی گفته می‌شود که معرف فضایی است که می خواهید در ذهن مشتریان خود ایجاد کنید، درست زمانی که آن ها به برند شما فکر می‌کنند. در برندسازی، قضیه این گونه است که می‌خواهید دیگران درباره شما چه احساسی داشته باشند، حال اینکه این دیگران رئیس شما باشد یا یک همکار، دوست، مصاحبه کننده شغلی و یا حتی یک شریک.

مقام شما یک بیانیه و یا جمله درباره شما نیست بلکه بیانیه ای است که کاملا نشان می‌دهد چه کسی هستید. موضع شما  دلیلی عاطفی برای افرادی است که می‌خواهند در کنار شما باشند یا با شما تعامل برقرار کنند. جایگاه یابی باید ماهیت و ذات آنچه هستید و اینکه چگونه برند شخصی خود را تعریف کرده اید را به دست بگیرد و کنترل کند.

جایگاه یابی در خودفروشی به چه معناست؟

جایگاه یابی برندینگ

به عنوان مثال، جایگاه یابی برندهای بزرگ به صورت یک بیانیه نیست که صرفا درباره آنچه که برند می سازد و به فروش می‌رساند، باشد. به جای آن، جایگاه یابی این برندها، نشان می‌دهد آن ها چگونه احساساتی را در مشتریان بوجود می آورند.همچنین می‌توانید با استفاده از مشخصه های شخصی که از پیش به عنوان بخشی از تعریف برندتان تعیین کرده اید، رویکرد مشخصی را در پیش بگیرید تا نشان دهید می‌خواهید افراد درباره شما چه احساسی داشته باشند.

زمانی که در یک مصاحبه شغلی قرار گرفتید و مصاحبه کننده از شما پرسید ” راجع به خودتان صحبت کنید”، می‌توانید از یک بیانیه جایگاه یابی قدرتمند و مختصر راهنمایی بگیرید تا به راحتی خودتان را معرفی نمایید. حال تصور کنید که در این صورت تا چه اندازه متقاعد کننده و دارای اعتماد بنفس به نظر خواهید رسید.

در چنین مواقعی، داشتن یک بیانیه جایگاه یابی برند شخصی بسیار موثرتر از صحبت کردن درمورد جابجایی های شغلی و حرفه ای که تجربه کرده اید، است. این کار ماهیت وجودی شما را به نمایش می‌گذارد و به دیگران اجازه می‌دهد تا واقعا دریابند که شما چه کسی هستید و پیرامون چه صحبت می‌کنید. برای رسیدن به این هدف ابتدا باید با انجام تست های روانشانسی نظیر تست هوش هیجانی بار آن میزان مهارت خود در کنترل احساسات را سنجیده و با دقت بیشتری بپردازید.

گام آسانسوری در جایگاه یابی

مرحله بعدی گام آسانسور ( Elevator Pitch ) است که مربوط به توسعه بیانیه مقام شخصی بوده و بسیار دارای اهمیت است. در این مرحله جزئیات بیشتری افزوده می‌شود. اصطلاح ” گام آسانسور ” از این عبارت برمی آید که شما باید قادر باشید تا داستان خودتان را به اندازه مدت زمانی که طول می‌کشد تا طرف مقابل سوار بر آسانسور شود برای او بیان کنید. اگر قادر نباشید در این مدت زمان کسی را متقاعد کنید، آن ها شما را کنار خواهند گذاشت.

گام آسانسور مختصر و مفید است، سریع اصل مطلب را بیان می‌کند و در راستای بیانیه جایگاه یابی برند شخصی که ایجاد کرده اید ارتقا می‌یابد.

در جایگاه یابی مختصر و مفید باشید!

اولین نکته ای که در اصول حرفه ای مذاکره باید بدانید این است که باید مختصر و مفید صحبت کنید. وقتی شما در آسانسور می‌خواهید این کار را انجام بدهید حتی اگر در یک برج بیست طبقه هم باشید! حداکثر دو دقیقه زمان دارید.  فراموش نکنید آن هم اگر یک برج بیست طبقه باشد.

پس شروع به آب و تاب دادن در رابطه با شخصیتتان نکنید و به یاد داشته باشید هرگز طوری صحبت نکنید که شخصی خود شیفته به نظر بیایید. به یاد داشته باشید که افراد دوست دارند خلاصه ترین و در عین حال کاملترین اطلاعات را از شما بگیرند چون نه زمان کافی دارند و نه شور و اشتیاق شما را. تنها شانس شما برای جلب توجه مخاطبینتان گزیده گویی است، هرچه بیشتر وارد جزئیات شوید، بیشتر آن ها را کم حوصله و سردر گم می‌‎کنید. پس باید تصمیم بگیرید که از چه چیزهایی صحبت نکنید !

اکنون سوالی که پیش می‌آید این است: که آیا متن معرفی برند خود را برای دو دقیقه آماده کرده اید؟

سه اصل را  برای به کار گیری تکنیک E.p اصول و فنون مذاکره فراموش نکنید:

  1. افراد دقیقا در ثانیه های ابتدایی صحبت شما تصمیم می‌گیرند که به ادامه حرف های شما گوش بدهند یا نه، بیشترین تاثیری که مخاطبین از حرف های شما می‌گیرند دقیقا در ابتدای صحبت شما است.
  2. هیچ راهی برای اینکه بفهمید چقدر زمان برای صحبت کردن دارید وجود ندارد؛ شاید 5 دقیقه فرصت داشته باشید شاید هم 1 ساعت ، بدبینانه فکر کنید که فقط دو دقیقه زمان دارید. پس اصل و اساس حرفتان را برای بیان کردن در چند دقیقه کوتاه برنامه ریزی کنید و جزئیات را به بعد موکول کنید. اینگونه خیالتان راحت است که اگر زمان اضافه هم نداشتید اصل حرفتان را زده اید.
  3. داستان را پیچیده نکنید و به زبان متخصصین و مهندسی فروش صحبت نکنید زیرا با پیچیده کردن موضوع، تنها باعث سردرگمی و کاهش سطح توجه افراد می‌شوید

اگر هنوز هم نمی‌دانید که در این مدت زمان کوتاه؛ یعنی دو دقیقه چه حرف هایی برای معرفی برند خود یا فروش خود باید بزنید و چه کارها و تکنیک هایی را در این راستا برای مقام و منزلت خود باید انجام بدهید، اصلا نگران نباشید چرا که در دوره های تخصصی مدرسه کسب و کار آیا به راحتی می‌توانید این تکنیک و ده ها تکنیک تخصصی دیگر هم فرا بگیرید. به یاد داشته باشید که تکنیک آسانسور تنها یکی از تکنیک های معرفی برند خود به دیگران است. پس اکنون با مراجعه به دوره خود فروشی مدرسه کسب و کار آیا ثبت نام کنید.

6 تاثیر جایگاه یابی در فروش

  • موقعیت سنجی محل

به عنوان یک رهبر با انگیزه، مطمئناً هزاران ایده در مورد آنچه می توانید پیاده سازی کنید دارید. اما واقعیت این است: احتمالات بیش از حد شما را گیج می کند و باعث می شود گرفتار مشکلات شوید. با ایجاد یک موقعیت کلی و نقشه مشخص، بهتر می توانید روی موارد ضروری تمرکز کنید.

شاید سوال باشد که مفهوم موقعیت سنجی محل چیست؟ 

جایگاه یابی بر اساس اصول STP در بازاریابی مشخص می شود که شامل بخش بندی بازار، انتخاب بازار هدف فروش خدمات و موضع یابی می شود. با توجه به پیشرفت های سریع و سخت شدن رقابت در بازار اهمیت هدف گذاری روی بازارهای کوچک و جایگاه یابی برای برنامه توسعه بلند مدت مناسبترین گزینه است. به یاد داشته باشید ذهن نه صرفا از روی تبلیغ بلکه از روی تجربه قبلی که مطابق درک او باشد مورد پذیرش قرار می گیرد.

  • نیاز سنجی مشتریان

اگر گروه هدف خود و نیازهای آنها را نشناسید، بازاریابی خود توضیحی و مبتنی بر گروه هدف به سختی امکان پذیر است. ریسک سرمایه گذاری هزینه برای تبلیغات بدون موقعیت یابی واضح به طور قابل توجهی بالا می باشد. این می تواند عواقب بدی برای کسب و کار داشته باشد، به ویژه برای  شرکت های کوچک و خصوصی که بودجه مالی کمی دارند.

  • افزایش درآمد

برای رقابت در بازار رقابت پذیر با متمایز شدن از رقبا و ارائه چیزی منحصر به فرد به مخاطبان هدف خود، می توانید درآمد خود را افزایش دهید. روش هایی که می تواند به شما در افزایش درآمد کمک کند استفاده از تبلیغات وسیع در دنیای مجازی و فیزیکی و اشتراتژی های مشتری مداری برای جذب و نگهداری مشتری است. عموما برنامه های افزایش درآمد مستقیم توسط مهندس فروش طراحی و برای اجرا به واحد فروش ارایه می شود.

  • انتخاب اول بودن

تا به حال می دانید که موقعیت یابی تماماً در مورد رفع نیازهای گروه هدف شما است. اگر موقعیت خوبی داشته باشید، مشتریان خوشحال خواهند شد که شما را به دیگران توصیه کنند. به این ترتیب شما منفعلانه مشتریان جدیدی تولید می کنید! انتخاب اول بودن نیاز به برندینگ قدرتمند دارد. یعنی شما اگر بخواهید در یک کسب و کاری خود را نشان دهید باید با استفاده از اصول برندینگ برای خود یک تیپ و پرسونای کاری درست کنید.

  • ایجاد شفافیت و اعتماد

با کمک موقعیت‌یابی واضح در بازار، بهتر می توانید از کانال ارتباطی با مخاطبان در ازتباط باشید. شما به طور خودکار با حمایت واقعی از فلسفه شرکت خود به مشتریان (بالقوه) خود نزدیک می شوید. این باعث ایجاد شفافیت و اعتماد می شود.

 


پرسش و پاسخ :

  • جایگاه یابی در فروش چیست؟

جایگاه یابی به این معنی است که در مذاکره با مشتری بالقوه خود این تصور را ایجاد کنید که بهترین فرد برای صحبت کردن با او برای رفع مشکل و نیاز آن و دارای یک راه حل هستید.

  • چگونه خودم را بفروشم؟
  1. یک پیشنهاد عالی برای مشتری در نظر بگیرید.
  2. از قدرت برندینگ استفاده کنید.
  3. تیم فروش خود را قوی کنید.
  4. یک کاتولوگ یا معرف سریع داشته باشید.
  5. چشم اندازهای احتمالی را در نظر داشته باشید.
  6. محصول خود را توصیف کنید.
  7. یک تحلیل رقابتی برای مشتری ایجاد کنید.
  • منظور از جایگاه یابی کالا چیست؟

جایگاه یابی کالا مشخص میکند محصول و خدمات شما در رابطه با دیگر محصولات مشابه چه ارزش افزوده ای دارد. و چگونه میتواند نیاز مشتری را بهتر از دیگر برندها تامین کند. اینکار باعث ایجاد یک وجه تمایز محصول شما با دیگر خواهد شد.

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۳ رای
نمایش بیشتر

مدرسه کسب و کار آیا

مدرسه کسب و کار آیا، یک موسسه آموزش مهارت‌های فردی و توسعه کسب و کار است که ماموریت آن آموزش روش‌های ایده‌پردازی، راه اندازی و ارتقای کسب و کار، مهارت‌های مذاکره و فروشندگی حرفه ای و به صورت کلی ارتقا و رشد افراد، مدیران و سازمان ها می‌باشد.

نوشته های مشابه

یک دیدگاه

  1. مقاله جامعی بود اما من نتونستم نتیجه خوب بگیرم که کلمه خودفروشی چه ارتباطی به این دو دقیقه دارد؟ لطفا اگر پاسخ روشنی دارید را به ایمیل وارد شده اطلاع رسانی کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا