تله بازداری هیجانی

تله بازداری هیجانی نوعی از اختلال کنترل تکانه ای محسوب می شود که شما برای اینکه توسط دیگران طرد نشوید و احساس شرمندگی نکنید، همه اعمال، احساسات و حتی ارتباطات خود را کنترل می‌کنید و مانع بروز آن ها می‌شوید. بازداری می‌تواند در مواقع خشم و عصبانیت، خوشحالی و محبت، ابراز احساسات و نیازهای شخصی صورت گیرد. شما در بیان آسیب پذیری یا ابراز کامل احساسات خود ، دچار مشکل می‌شوید. بیش از حد عقلانی و منطقی رفتار می کنید، در حالی که نیازهای هیجانی خود را نادیده می‌گیرید.

فرد گرفتار در این طرحواره نمی‌تواند دوست داشتن خود را بیان کند و علاقه ای هم ندارد که راجع به این مسائل صحبت کند. او تصور می‌کند که اگر به شریک عاطفی اش ابراز علاقه کند، سو برداشت می‌کند (به قول خودمان پررو می‌شود) و دیگر نمی تواند زندگی اش را کنترل و مدیریت کند. بنابراین نه احساسات مثبت خود را بازگو می‌کند و نه احساسات منفی. اکثر افراد گرفتار در این تله جذب کسانی می‌شوند که درگیر تله محرومیت هیجانی اند.

نشانه های تله بازداری هیجانی

ریشه های تله بازداری هیجانی

همانطور که می‌دانید کودکی یکی از بهترین و قشنگ ترین دوران زندگی هر فردی است بنابراین والدین باید تمام تلاش خود را بکنند تا با رفتارهای صحیح و اصولی، کودکی تربیت کنند که درگیر این تله ها نشود و درنتیجه آینده بهتری هم برای فرزند خود رقم بزنند. در ادامه با نشانه هایی که به ما هشدار می‌دهد گرفتار تله بازداری هیجانی شده ایم، آشنا می‌شویم و بخاطر داشته باشید که در تربیت فرزند خود از انجام این کارها اجتناب کنید.

راه رهایی از تله بازداری هیجانی

هدف اصلی درمان این است که بیمار به این باور برسد که بیان احساسات و هیجان هایش، خطری را به دنبال ندارد. در طول دوره درمان، بیماران یاد می‌گیرند خشم خود را به شیوه مناسبی بیان کنند، عاطفه و احساس بیشتری از خود نشان دهند و در مورد احساساتشان صحبت کنند. آنها یاد می‌گیرند که هیجان ها نیز به اندازه عقلانیت با ارزش اند و همیشه نباید منطقی و عقلانی عمل کرد.

شما برای درمان این تله به یک درمانگر شوخ و خوش مشرب نیاز دارید؛ درمانگری که بتواند هیجانات و احساسات شما را بیدار کند. در کنار درمان اصولی توسط درمانگر نکات زیر را به خاطر بسپارید و مدام به خودتان یادآوری کنید:

از کنترل کردن دیگران دست بردارید، دیگران را به خاطر بروز هیجان های طبیعی شان مسخره نکنید. از اینکه هیجان های خود را بازگو می‌کنید، احساس شرمندگی نداشته باشید. همینطور باید یاد بگیرید احساسات خود را به شیوه درست و در زمان درست و بجا بیان کنید، خشم خود را به صورت مناسب ابراز کنید، عشقی که در دل دارید را به زبان بیاورید و از بیان آن خجالت زده نشوید.

شما برای رهایی از این تله باید به جای  مهار احساسات خود، راه هایی برای تقویت ابراز احساسات خود بیابید.  تمرین کنید که صدای خود را با احساسات ترکیب کنید، جملات احساسی بیان کنید. تفریحات و ارتباطات خود را بیشتر کنید و درنهایت یاد بگیرید که با بیان آزادانه احساسات، آرامش بیشتری نصیب شما خواهد شد. شرکت در دوره هوش هیجانی EQ به شما پیشنهاد می شود.  همچنین تست تله های زندگی یک کمک خوب برای شناخت میزان آسب پذیری خود در مواجه با تله بازداری هیجانی است تا بهتر مدیریت کنید.

به ما بگو چطور هستیم ؟

میانگین امتیازات ۵ از ۵
از مجموع ۴ رای
ویدیوی کارگاه 5ساعته هوش هیجانی و افزایش عزت نفس را با 100% تخفیف از دست ندهید.
خروج از نسخه موبایل